Сдружение с нестопанска цел Бъдеще за село Труд поиска оставките на

...
Сдружение с нестопанска цел Бъдеще за село Труд поиска оставките на
Коментари Харесай

Жители на Труд поискаха оставките на двама министри

Сдружение с нестопанска цел " Бъдеще за село Труд " изиска оставките на двама министри - на околната среда и водите Нено Димов и на земеделието Румен Порожанов, поради продължаващото замърсяване на въздуха в селото от централата за преправка на биомаса. Сдружението дава и период за оставките - 50 дни. Това съобщи Галина Тошева от сдружението, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Казусът от 2015 година. От тогава жителите на селото се борят с институциите против обгазяванията и замърсяванията. В тези три години сдружението се пробва да оказва помощ на поданици на Труд и е уведомило разнообразни локални и национални институции за обстановката, само че нямат резултат. Отправяли са сигнали и апели за помощ към всички политически партии. Организирани са и 6 митинга.

" Документацията е солидна, резултатът за жалост е жалък ", разясни Тошева.

В резултат на неналичието на съответна реакция от която и да е институция от " Бъдеще за село Труд " считат, че над централата за биомаса е разпънат чадър, а над дейните поданици, подаващи сигнали за нередности, се води принуда. Някои даже са привиквани в районното ръководство на село Труд да дават пояснения за какво са подавали сигнали на телефон 112. Униформените определили тези сигнали като " подправени ".

Именно поради това членовете на сдружението поискаха оставките на министрите Ненов и Порожанов. Ако това не стане, ще приложат цялата документи и ще алармират Европейската комисия по околна среда и тази по правата на индивида. Не изключиха и концепцията за нов/ и протест/ и.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР